Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A tenyérjóslás alapjai

A tenyér vonalai:tenyer_vonalai.png

 

 • Életvonal: a hüvelykujj és mutatóujj között kezdődik és lefut a hüvelykujj körül a csuklóízületig. A hosszú és szakadás nélküli vonal - hosszú életet, komolyabb betegségek nélküli éveket jelez. A rövid, de egy másik vonallal kísérve azt jelenti, hogy a második vonal pótolja az életvonalat, meghosszabbítva azt. Kereszt az életvonalon, mélyreható kellemetlen élmények. Sziget - betegség vagy hosszabb gyenge állapot. Láncforma az életvonalon - mozgalmas, de ideges életforma.
 • Fejvonal: a hüvelykujj és a mutatóujj gyökerénél kezdődik, vagy az életvonal mellett, vele halad. Rajta van a szívvonal, ez alatt az életvonal. Ha egyenesen szeli át a kezet - erős üzleti szellem, rendszerető, de irigy típusú emberre utal. Ha villásformájúan végződik, ügyes a kifogások megtalálásában, jól tud hazudozni, nagy diplomáciai érzéke van. Ha csavart ágacskákra oszlik - gyenge, álmodozó, fantáziadús egyben pszichikai zavarokkal küzdő természetre utal. Ha mélyre futó fejvonal csillag alakúan végződik - az egyén orült. Amely a Merkúr dombhoz vezet - kapzsi, ravasz nem becsületes. Ha a középső ujjból a második ujjízületig fut - végzetes a jel, börtönt jelent. Sziget a fejvonalban - fejfájás, migrénre utal.
 • Szívvonal: kisujj alatt kezdődik, ellentétben az életvonallal és kb. a mutató és a középső ujj között ér véget. Párhuzamosan fut a fejvonallal. A hosszú szép szívvonal gyengéd, segítő emberre utal. A sápadt vonal, hideg, számító emberre vall. Amennyiben a fejvonalhoz erősen közelít - ravasz, hamis képmutató emberre utal. Láncformában - szívbetegségekre való hajlam és ritmuszavarok. Ha egyesül a fejvonallal szerencsétlen házasságra, bánatra, erőszakos halál vagy bármi más gonosz esemény részese lehet. Ha egyik kézen hiányzik - tulajdonosa nagyon egoista. Elágazás nélkül kemény szíve van. Pontok a szívvonalon, szerelmi bánat.
 • Vénusz öve: Megmutatja az érzékiségedet.
 • Nap-vonal: Elsősorban alkotóképességre és művészi tehetségre utal. Nincs mindenkinek ilyen vonal a tenyerén.
 • Merkúr-vonal: a kommunikációs készséget és az intuíciót jelzi. Ha a Vénusz-domb irányából szeli át a tenyeret, erős tudásszomjat mutat, ha a Hold-domb irányából érkezik, az egészséges, sikeres életre utal.
 • Sorsvonal: a kézízülettől a kéz közepén keresztül a Szaturnusz dombig felfelé ível. A sorsvonalat az elemzők, mint a nehézségek vonalát ismerik, ami akadályozott szerencsét jelent. Csak nagyon ritkán egyenes és jól kivehető ez a vonal. Ha jól látszik, világos és egyenes - szerencsés, egészséges lesz az öregkorban. ha a szerelmi vonalból ered siker egyéni érdemből, ha a Hold dombból kezdődik - mások hangulatától függ. Amennyiben megtörik a fejvonalnál az életpálya a gondolatok téves döntése miatt válságba kerül, ha megtörik a szívvonalnál életét egy szerelem teszi tönkre. Törve vagy kis darabokban - szerencsétlenség és veszteség. Harántvonalak a sorsvonalban - jól nézze meg, kikkel veszi magát körül, mert megzavarhatják az életfeladatokat.

A tenyérjóslás a kézfogással kezdődik:

 

 

02.jpgAmilyen a kézfogásod, olyan a jellemed A kézfogásod sok mindent elárul Rólad anélkül, hogy egy szót szólnál!

 • Erős, gyors, férfias kézfogás jellemzi a dinamikus és hűséges személyt.
 • Normális, erős és jóindulatú kézfogás jellemző a nyitott, kiegyensúlyozott emberre.
 • Túl erős kézfogás a faragatlan, gőgös emberekre jellemző- aki jó benyomást akar kelteni másokban magáról.
 • Meleg kézfogás jellemző az érzékeny lelkű emberekre.
 • Rövid, nyomatékos és gyors kézfogás jellemző a gyanakvó, lusta, kétszínű, fösvény emberre.
 • Felülről lefelé irányuló, épp csak az ujjhegyeket érintő kézfogás jellemzi a gőgös embert.
 • Gyenge, erőtlen a kézfogás jellemző közönyre, betegségre, gyanakvásra, félénkségre hajlamos, nagyétkű emberekre.
 • A kifelé fordított tenyérrel történő kézfogás a békés, őszinte ember jellemzője.